Tarjolla näköalapaikka Pohjois-Suomen alueen palokuntatoimintaan

10.10.2022 07:45

Pohjois-Suomen pelastusliiton hallitus päätti 5.9.2022 kokouksessaan muuttaa koulutustoimikunnan palokuntatoimikunnaksi 1.1.2023 alkaen. Palokuntatoimikunnan kokoonpano on 3 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä palokuntayhdistyksistä (sopimuspalokunnista). Kokoonpanossa huomioidaan alueellisuus ja palokuntien eri toimintamuodot. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun pelastuslaitoksia pyydetään nimeämään varsinainen jäsen ja varajäsen toimikuntaan.

Toimikunnan tehtävänä on edistää sopimuspalokuntien koulutustoimintaa ja kehittää sopimuspalokuntien elinvoimaisuutta. Koollekutsujana toimii pelastusliiton toiminnanjohtaja, joka toimii myös toimikunnan sihteerinä. Toimikunnan puheenjohtaja nimetään jäsenien keskuudesta. Toimikunta kokoontuu vuoden aikana 3-4 kertaa ja kokoukset toteutetaan pääosin etäyhteyksin. Muiden tapaamisten osalta sovitaan erikseen.

Nyt on siis tarjolla näköalapaikka Pohjois-Suomen alueen palokuntatoimintaan! Ensimmäisellä kaudella toimikunta määrittää mm. toimikunnan toimintaohjeen, jonka mukaan toimikunnan jäsenet jatkossa valitaan ja toimikunnan tehtävänkuvaa sekä tarkoitusta tarkennetaan.

Mikäli kiinnostuit niin lähetä vapaamuotoinen hakemus 20.11. mennessä patrik.willberg(at)spek.fi. Lisätietoa antaa Patrik Willberg, 040 7255 448.

  Mukaan Pohjois-Suomen pelastusliittoon