Palokuntanuorten leiri Nivalassa kesällä 2024

10.08.2023 14:30

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin alueen palokuntanuorten leirin Nivalassa 30.6.-6.7.2024. Leiri järjestetään yhteistyössä Nivalan VPK:n, Nivalan kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen, Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliittojen kanssa. Tänä vuonna vastaava leiri järjestettiin Kittilän Sirkassa ja sinne osallistui lähes 170 palokuntalaista, joista noin 100 oli 7-17 vuotiasta palokuntanuorta.

Leirin suunnittelu täyteen vauhtiin syksyllä

Leirin valmistelut on käynnistetty toukokuussa ja valmistelut jatkuvat syksyn aikana. Leirin nimi julkistetaan syksyllä ja leirin suunnittelusta vastaavan johtoryhmän on tarkoitus kokoontua ensimmäisen kerran viimeistään marraskuussa. Johtoryhmä koostuu koko alueen palokuntalaisista ja se kokoontuukin pääosin etäyhteyksin, mutta tämän lisäksi Nivalassa järjestetään 1-2 tapaamista. Leirille odotetaan 200 nuorta ja aikuista Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilta.

Leiri järjestetään Nivalan keskustan tuntumassa

Leirin kaikki toiminnot ovat Kyösti Kallion koululla ja sen lähimaastossa. Leiriviikon ajan suurin osa leiriläisistä majoittuu teltoissa. Leirin ajan käytettävissä on mm. ensiavun, ruokalan, kanttiinin ja huollon palvelut. Leiri on hyvin omavarainen, mutta yhteistyötä tehdään monen toimijan kanssa.

Leirillä pääpaino koulutuksessa

Leirin aikana järjestetään palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Kurssien sisältöön kuuluu samoja asioita kuin sopimuspalokuntien hälytysosastojen koulutuksissa huomioiden kurssilaisten ikä ja osaaminen. Nuorimmat kurssilaiset ovat 7 vuotiaita ja vanhimmat 17 vuotiaita.

Lähde mukaan Nivalan palokuntanuorten leirille!

Lähde mukaan leirille oman nuoriso-osastosi kanssa mahdollistaen nuorille kesän 2024 hienoimman kokemuksen. Leirin kutsu lähetetään keväällä 2024, jolloin alkaa myös ilmoittautuminen. Leirillä aikuiset niin palokuntalaiset kuin nuorten vanhemmat osallistuvat eri tehtäviin, joihin ilmoittaudutaan viimeistään leirin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli haluat jo ilmoittautua leirin järjestelyihin, niin ota yhteys Patrikkiin tai Perttiin! Lisätietoa leiristä saa esimerkiksi leirin Facebook-sivulta www.facebook.com/pslaleiri ja pelastusliittojen nettisivuilta.

Lisätietoa

Patrik Willberg                                  
asiantuntija / Oulu             
puh. 040 7255 448             
patrik.willberg@spek.fi      

Pertti Heikkilä
asiantuntija / Rovaniemi
puh. 040 7040 764
pertti.heikkila@spek.fi

 

Lataa tiedote pdf-muodossa

  Mukaan Pohjois-Suomen pelastusliittoon